Agility
I 1988, da jeg var formand for DKK´s Lydighedsprøveudvalg, fik jeg et tilbud om at få en agility-bane mod at forestå vedligeholdelsen. Det var foderfirmaet Royal Canin der var sponsor og derfor var banen gul og med røde felter. Den var produceret i England. Firmaet ville promovere agilty i Danmark.
I 1989 deltog jeg i et internationalt agiltity-dommer seminar i England med de engelske foregangsmænd den engelske kennelklub Peter Lewis og John Gilbert. Der var deltagere fra hele Europa og jeg blev godkendt som dommer fra arrangørernes side.
I 1990 arrangerede jeg for DKK den første danske agiltity-dommerprøve med de sasmme lærere fra England. Da blev jeg autoriseret som agiltydommer i DKK.
Samme år skrev jeg en bog om agility med forord af DKK´s formand.
Den første officielle DKK agility-prøve i Danmark blev arrangeret af mig i Old English Sheebdog Klubbens navn og indviet af borgmester Kai Aage Ørnskov. En ung svensk dommer var inviteret som dommer.
I 1992 arrangerede OES Klubben autoriseret prøve i forbindelse med OES Euroshow i Nykøbing med engelsk dommer Christine Short, der dengang havde OES og var med til det første internationale dommerkursus i England.
I 2002 har jeg kursusbevis for DKK´s efteruddannelse af Agility-instruktører.
Siden har OES Klubben arrangeret agility-træning og afsluttende prøver med både engelske Christine Short og danske OES entusiaster og dommere Otto Rendil med flere.
Træningen har i mange år foregået på Lyngby Stadion i sommerferien.
Jeg har også deltaget i en DKK agility-prøve i Nærum med John Gilbert som dommer fra den engelske organisation.
Af kennelens hunde skal fremhæves Matio (Jollybears xx) med fører Claus Gaarde-Nielsen der præsterede slalom med virkelig arbejdsglæde. Vi nyder stadig videoen af den dygtige adrætte hund.
På det seneste har kennelen den ære, at Claus Gaarde-Nielsen har viet sin tid til sporten også med OES fra Kennel Jolly Bear Micro og Daphne.